dinsdag 8 december 2009

TRAM EN DE VERKIEZINGSPROGRAMMA'S VOOR DE GEMEENTERAAD


Ik heb alle verkiezingsprogramma's doorgenomen van de politieke partijen, die in Eindhoven deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Van de volgende partijen is in het partijprogramma aandacht voor de tram:

CDA Er komen betere spoorverbindingen met België en Duitsland.

D66 pleit op de langere termijn voor:
De herintroductie van de tram in Eindhoven, om te beginnen van het Centraal Station via Winkelcentrum Woensel naar de onderwijscomplexen aan de Sterrenlaan en verder richting de nieuwe wijk van Nuenen.
In overleg met de sre gemeenten kan een eventuele tram doorgetrokken worden naar de betreffende gemeenten die hiervoor belangstelling hebben (Sint-Oedenrode,Son,Valkenswaard e.d. ).

GroenLinks
Naast de geplande hoogwaardige lijnen richting Nuenen en Valkenswaard, dienen er slimme verbindingen te komen die werk- en woongebieden in stad en regio directer met elkaar verbinden. Voorbeeld is een HOV-lijn over de rondweg. Bij de voertuigkeuze dient nadrukkelijk gekeken worden naar de mogelijkheid van tram en/of "light rail". Op de langere termijn kan gedacht worden deur-tot-deur openbaar vervoer op basis van elektrische voertuigen en moderne ICT.

OUDEREN APPÈL
Het Ouderen Appèl Eindhoven wil het fileleed rondom Eindhoven aanpakken met behulp van een beter mobiliteitsplan en de aanleg van een tramverbinding tussen de buitenwijken en het stadscentrum.
SP
De SP wil de bereikbaarheid van Eindhoven met de regio, Nederland en buurlanden verbeteren. Dit o.a. door het creëren van een goede openbaar vervoer verbinding met Hasselt (bijvoorbeeld door lightrail).
Daarnaast ziet ze de aanleg van een trambaan als een reële mogelijkheid in de toekomst.

VVD
In Eindhoven-Noord moet een nieuw station komen, dat als belangrijk knooppunt dient in de overstap van auto op bus en trein. Hierdoor kan onder andere het Eindhovense busnetwerk anders worden ingericht, waardoor niet elke bus langs het Centraal Station hoeft, maar er meerdere overstappunten in de stad komen.
Het nieuwe station moet ook met een supersnelle bus- of tramverbinding worden verbonden met Eindhoven Airport.
bijgewerkt op 05/03/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten