dinsdag 21 december 2010

CASSANDRAPLEIN, EINDHOVEN buslijn 4
















Op de foto de 4 flats met als naam "de Ranken" in de buurt Oude Gracht in de wijk Woensel-Oost in Eindhoven. De torens zijn 52 meter hoog en hebben elk 16 verdiepingen. Aan de voet van de flats ligt het winkelcentrum Cassandraplein, wat het eerste buiten het Centrum van de stad was in de jaren zestig. Bij de bouw van de flats is het winkelcentrum aangepast.


Bij de halte Cassandraplein aan de Muzenlaan stopt buslijn 4, één van de drukste buslijnen in de stad. Overdag rijdt deze bus om de 7,5 minuten en wordt op deze route tevens ondersteunt door studentenlijn 184.


Lijn 4 vervoert veel studenten van het Station CS in de stad naar de ROC op de Sterrenlaan. Het ROC kent daar een 7 tal opleidingen met zo'n 7.000 studenten en docenten. Daarnaast zitten er nog mensen in de bus voor het Máxima Medisch Centrum, de zorgopleiding van de Fontyshogeschool en bewoners van de noordelijke wijk Heesterakker. Lijn 184 rijdt niet verder dan de ROC.


Het is maar de vraag of de HOV-2 in de busuitvoering (die op het programma staat) voldoende studenten zal kunnen verleiden om voortaan via de Veldm. Montgomerylaan te gaan i.p.v. lijn 4. Een tram zou dat zeker lukken, ware het niet dat de regionale vervoersautoriteit deze mogelijkheid heeft afgesneden voor nu en in de toekomst.


DIENSTREGELING:

ACTUELE VERTREKTIJDEN: klik hier

RICHTING CASSANDRAPLEIN NAAR CENTRAAL STATION: klik hier : tijden + 15 minuten

RICHTING CENTRAAL STATION NAAR CASSANDRAPLEIN: klik hier


(de gegevens van de bustijden van de website OV Eindhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten