vrijdag 22 januari 2010

ED: extra SRE-onderzoek bus of tram


In het Eindhovens Dagblad van 21 januari staat op de voorpagina van het Eindhoven Plus gedeelte een artikel van R. Burg over de perikelen rond de Quick Scan voor de voertuigkeuze 2de HOV-lijn, wat de wethouder niet openbaar wil maken. De wethouder vindt het onderzoek onvoldoende en laat nu een aanvullende marktconsultatie doen die binnen drie maanden gereed moet zijn.

In het nieuwe onderzoek wordt aan bedrijven gevraagd welke voertuigtechniek haalbaar en realistisch is. Interessant is te weten wie de normen voor wat "haalbaar en realistisch" bepaalt, welke dat zijn en welke bedrijven hiervoor aangeschreven worden.

Het onderzoek in opdracht van Provinciale Staten van Groningen, waarbij de tram in exploitatie er beter en goedkoper uitkwam dan de bus, wordt door de SRE (de regionale vervoersautoriteit) meegenomen in zijn verkenning.

Het raadslid J. Helms (VVD) wil die Quick Scan nog steeds inzien en wil niet over zich heen laten lopen. Hij wil weten wat het beste vervoermiddel is. Wellicht dat er in de gemeenteraadsvergadering van 2 februari meer duidelijkheid komt.
Voor het artikel in het ED:  klik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten