zaterdag 20 februari 2010

INTERCITYSTOP BEST OPENHOUDEN!

Hou de intercity naar Schiphol in stand op station Best.


Zo'n 2 jaar kunnen automobilisten vanuit het zuiden van het land gebruikmaken op het station Best van een intercityverbinding met Schiphol en omgekeerd. De trein rijdt 2 keer per uur. De bedoeling van de stop is om autorijders de kans te geven snel naar Amsterdam en Schiphol te komen in verband met de werkzaamheden aan de A2. Die klussen zijn voor een deel gereed en vanaf 12 april zal de intercitystop vervallen.

Dit is tegen het zere been van wethouder Kerkhoff (PvdA) van Best, evenals van inwoners van die plaats. De NS vindt dat er te weinig reizigers zijn voor een permanente intercitystop en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat zegt, dat er geen geld meer voor is.

Ik vind dat de intercityverbinding met Schiphol voor Best behouden dient te worden. Dit om meerdere redenen:
  • de al genoemde reden, dat de werkzaamheden van de A2 nog niet af zijn
  • de inwoners van Best hier gebruik van maken
  • ook automobilisten uit Lommel (B), Valkenswaard, Veldhoven en Eindhoven-Noord maken reeds gebruik van deze trein
  • het station heeft nu al een functie voor het reizigersvervoer naar Airport Eindhoven
  • er bestaat een uitgebreid P+R rondom het station: in totaal plaats voor 650 auto's

Wat nu al bekend is van de richting waarin de Commissie Alders denkt voor de uitbreiding van de aantallen vliegreizigers op Airport Eindhoven geeft de indruk dat er jaarlijks tienduizenden reizigers bijkomen, die voor een deel ook het openbaar vervoer zullen gebruiken.

Station Eindhoven CS en het busstation aldaar komen hierdoor in de problemen met de aantallen reizigers en bussen. Een taakverdeling voor het vervoer naar het vliegveld is in de toekomst dan ook gewenst.

Station Best kan hierbij een belangrijke functie vervullen, zeker een intercityverbinding. Die zou in de toekomst juist uitgebreid moeten worden. Bus 145 rijdt nu al van station Best naar Airport en wordt vanaf het begin gebruikt door mensen, die met het vliegtuig van het vliegveld vertrekken.


Maar nu is het de eerste taak om de intercitystop voor Best te behouden.

Voor reaktie van de Provincie Noord-Brabant (klik hier)

Teken de petitie van Peter Bok uit St. Oedenrode voor behoud van de intercitystop in Best (klik hier)

bijgewerkt op 12/3/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten